|

И Иван Димов с квота за Олимпиадата в Париж

02.04.2024
Щангистите на България ще са с пълен отбор от трима щангисти на Олимпиадата в Париж. Във френската столица ще ни представляват Карлос Насар (89 кг), Божидар Андреев (73) и Иван Димов (61), който последен от нашите си осигури визата. На Световната купа в Пукет, Тайланд, българинът без да вдига остана десети в квалификацията с двубой от 293 кг. Заради контузия състезателят на Самсон (Сопот) с личен треньор баща му - Петко Димов само се претегли преди състезанието и остана с резултата от Световното в Риад 2023. От всичките му съперници в Пукет само Ван Трин (Виетнам) го изпревари с двубой от 294 кг и го измести от деветата позиция. Димов водеше задочна борба с още осем души, но никой друг не успя да го измести.
Преди него виза за Олимпиадата имаше Насар, който е втори в ранглистата с 395 кг, след Даин Ли (Кит) - 396 кг. Двамата ще си оспорват първото място в Пукет в събота.
С 348 кг Андреев пък е трети в подреждането след Рахмат Ервин Абдула (Индонезия) - 363, и Веерапон Вичума (Тайланд) - 349.

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести